Μπορεί το gaming να σε κάνει καλύτερο επιχειρηματία;ΝΑΙ μπορείτε πλέον να παίζετε και να μην έχετε ενδοιασμούς.


Τα βιντεοπαιχνίδια είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που κάποιοι άνθρωποι αγαπούν αλλά και κάποιοι μισούν. Αυτοί που μισούν το gaming το θεωρούν χάσιμο χρόνου. Συχνά θεωρείται ως μια τεράστια απόσπαση της προσοχής από την πραγματικότητα της καθημερινής ζωής. Για όσους το αγαπούν, ωστόσο, το gaming προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα που ξεπερνούν το να είναι απλώς διασκεδαστικό. Για τους επιχειρηματίες, τα παιχνίδια μπορεί να έχουν πραγματικά τεράστια αξία αρκεί να γίνεται με μέτρο.


Βιντεοπαιχνίδια και Δύναμη του Χαρακτήρα

Τι ξεχωρίζει το κορυφαίο 10% των επιτυχημένων επιχειρηματιών από τους λιγότερο επιτυχημένους συνομηλίκους τους; Αυτοπεποίθηση και δύναμη χαρακτήρα. Ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσουν στην πορεία, το μόνο κοινό που έχουν όλοι οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες είναι η επιμονή και η υπομονή.

Αυτές είναι ακριβώς οι δεξιότητες που μπορεί να αναπτύξει το gaming. Ακόμη και οι καλύτεροι gamers στον κόσμο κάποια στιγμή χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν την “ήττα” στον εικονικό κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι συχνά πρέπει να ξαναρχίσουν το παιχνίδι από την αρχή. Όμως, όσο περισσότερο προσπαθούν τόσο πιο κοντά φτάνουν στον στόχο τους. Έτσι σημειώνουν πρόοδο με κάθε προσπάθεια – ακόμα και όταν κάνουν λάθη.

Η αποτυχία είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που είναι απλώς γεγονός της επιχειρηματικής ζωής.. Έτσι, η ανάπτυξη μιας νοοτροπίας που αποδέχεται την αποτυχία όπως είναι, μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη και να διασφαλίσει ότι θα συνεχίσετε να επιμένετε και στο τέλος να πετύχετε.

Ένα άλλο ενδιαφέρον πράγμα για τα βιντεοπαιχνίδια είναι ότι διδάσκουν στους παίκτες να αναπτύσσουν μια νοοτροπία προσανατολισμένη στην πρόοδο. Κάθε παιχνίδι που υπάρχει, όσο προχωράει γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Οι προκλήσεις γίνονται μεγαλύτερες κάθε φορά. Το ίδιο ισχύει και στις επιχειρήσεις. Όσο περισσότερους στόχους πετυχένετε, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να αποδώσετε καλύτερα.


Παιχνίδια μυαλούΜια άλλη πτυχή της επιχειρηματικής επιτυχίας είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως η δημιουργία μιας θέσης για να σας δώσει ένα πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας. Υπάρχουν ορισμένοι τύποι παιχνιδιών που μπορούν να αναπτύξουν τις κρίσιμες δεξιότητες που χρειάζεστε για να βρείτε, να δημιουργήσετε και να ενισχύσετε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησής σας.

Τα παιχνίδια του μυαλού όπως το πόκερ και το σκάκι, για παράδειγμα, θα κάμψουν τους πνευματικούς σας μυς. Βοηθούν στην ενίσχυση των δεξιοτήτων κριτικής σκέψης σας.

Το παιχνίδι του πόκερ συγκρίνεται συχνά με το χρηματιστήριο. Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί πρώην επαγγελματίες παίκτες πόκερ ήταν επιτυχημένοι στη Wall Street - και το αντίστροφο. Ένα αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής του πόκερ είναι να ξέρεις πότε πρέπει να πάει πάσο. Το να ξέρεις πότε να πάς πάσο είναι επίσης μια βασική δεξιότητα που είναι απαραίτητη για αποτελεσματικές επιχειρηματικές επενδύσεις και λήψη αποφάσεων. Σε αντίθεση με ορισμένες υποθέσεις, το folding δεν είναι για «παραιτήσεις». Αντίθετα, είναι μια έξυπνη επιλογή που μερικές φορές πρέπει να γίνει κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής μιας επιχείρησης.

Το σκάκι, που έχει καθιερωθεί από καιρό ως παιχνίδι εκπαίδευσης εγκεφάλου, απαιτεί συσσώρευση στρατηγικής, οπτικοποίησης και γνώσης σε κάθε κίνηση. Οι σκακιστές φημίζονται για τη μεθοδική προσέγγιση στη λήψη αποφάσεων. Προβλέποντας όχι μόνο την κίνηση που πρόκειται να κάνουν, αλλά πώς θα επηρεάσει στη συνέχεια τις μελλοντικές κινήσεις. Δεν είναι μόνο ένα ή δύο βήματα μπροστά, αλλά οραματίζονται την πλήρη σκακιέρα. Έτσι, προβλέψτε όλες τις πιθανότητες να κερδίσετε. Ακούγεται οικείο; Η ίδια στρατηγική σκέψη αποτελεί βασικό συστατικό της διοίκησης επιχειρήσεων. Δεν χρειάζεται να είστε ο Garry Kasparov για να αποκομίσετε τα οφέλη από την εφαρμογή της στρατηγικής στο σκάκι στον τρόπο που διευθύνετε την επιχείρησή σας. Απλώς η ανάπτυξη μιας προσέγγισης για τη διαχείριση κινδύνων θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε τα βήματα που αξίζει να κάνετε όταν πρόκειται για την ανάπτυξη της επιχείρησης.


Πώς το παιχνίδι υποστηρίζει την ανάπτυξη της ηγεσίας

Σε πλήρη αντίθεση με τα παιχνίδια κονσόλας της δεκαετίας του 1980 και του 1990, τα σύγχρονα βιντεοπαιχνίδια είναι συχνά ομαδικές υποθέσεις. Αυτά μπορούν να προωθήσουν την ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων στους συμμετέχοντες.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από δύο ακαδημαϊκούς από το Πανεπιστήμιο Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Αγίας Πετρούπολης το 2017, τα ψηφιακά παιχνίδια έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν την ανάπτυξη ηγεσίας ακόμη και σε μη συστηματικούς gamers.

Από τους 50 gamers και μη συστηματικούς gamers που συμμετείχαν στη μελέτη, το 89% ανέπτυξε αυξημένες οργανωτικές δεξιότητες. Επιπλέον, το 75% επέδειξε υψηλότερα επίπεδα αυτοελέγχου και το 68% έδειξε ισχυρή προσωπική ηγεσία και επιμονή στο σκοπό. Επιπλέον, το 89% των συμμετεχόντων επέδειξε εξαιρετικές δεξιότητες διαχείρισης ομάδας. Ένα άλλο 67% μπόρεσε να βρει δημιουργικές προσεγγίσεις για την επίλυση προβλημάτων.