6 τρόποι χρηματοδότησης για να ξεκινήσετε

Η έναρξη μιας επιχείρησης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εκτός από τις αμέτρητες ώρες που θα χρειαστεί να αφιερώσετε για να ξεκινήσετε το εγχείρημά σας, πρέπει επίσης να έχετε ένα υγιές οικονομικό σχέδιο. Αυτό μπορεί να είναι απίστευτα τρομακτικό για τους πρωτοεμφανιζόμενους επιχειρηματίες. Ειδικά εκείνοι που μπορεί να μην έχουν το κεφάλαιο που απαιτείται για να θέσουν σε λειτουργία την επιχείρησή τους. Η εύρεση ρεαλιστικής χρηματοδότησης είναι συχνά ένα από τα πιο απαιτητικά μέρη της έναρξης μιας επιχείρησης.

Οι επιχειρηματίες που εκκινούν τις επιχειρήσεις τους χρειάζονται σημαντικά κεφάλαια. Τι γίνεται όμως αν δεν έχετε αρκετά χρήματα για να ξεκινήσετε τη δική σας εταιρεία; Ή έχετε το κεφάλαιο, αλλά ψάχνετε τρόπους που δεν θα ακρωτηριάσουν τον προϋπολογισμό σας; Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές ρεαλιστικές επιλογές χρηματοδότησης για να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας, όπως:


funding

Άγγελοι Επενδυτές

Μπορείτε να λάβετε ρεαλιστική και αξιόπιστη χρηματοδότηση από αγγέλους επενδυτές χρησιμοποιώντας ένα convertible note (Ουσιαστικά αποτελεί μία μορφή δανείου, (μη όντας δάνειο με την παραδοσιακή έννοια), που χορηγείται σε μία startup, χωρίς να απαιτείται συνήθως άμεσος ορισμός του valuation, ήτοι η εκτίμηση της αξίας της εταιρείας, τη στιγμή που υπογράφεται). Αυτό είναι ένα χρηματοοικονομικό εργαλείο που διευκολύνει τους επενδυτές-αγγέλους και τις νεοφυείς επιχειρήσεις να συνεργαστούν. Επιτρέπει στις νεοφυείς επιχειρήσεις να παραιτηθούν από την πώληση μετοχών όταν βρίσκονται στο στάδιο εκκίνησης. Αντίθετα, μπορείτε να εστιάσετε σε ρεαλιστικές στρατηγικές χρηματοδότησης, όπως η δημιουργία ενός ελάχιστου βιώσιμου προϊόντος. Εναλλακτικά, εξετάστε το ενδεχόμενο δοκιμής beta προϊόντων ή υπηρεσιών και, στη συνέχεια, συζητήστε με πιθανούς πελάτες για να μάθετε τι πουλά και τι όχι.


Δάνεια

Τα δάνεια μικρών επιχειρήσεων είναι μια εξαιρετική επιλογή για επιχειρηματίες που χρειάζονται χρήματα για να ξεκινήσουν ή να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους. Οι επιχειρηματίες μπορούν να λάβουν αυτά τα δάνεια μέσω διαφόρων πηγών. Η διαδικασία αίτησης για δάνεια μικρών επιχειρήσεων είναι συνήθως λιγότερο αυστηρή από άλλα συμβατικά δάνεια. Έτσι, μπορείτε συχνά να λάβετε ένα δάνειο που χρηματοδοτείται μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι χρηματοδότησης μιας επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένης της λήψης προσωπικών δανείων. Εάν θέλετε να έχετε την καλύτερη συμφωνία για ένα δάνειο, συγκρίνετε όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές. Μπορείτε να λάβετε τα καλύτερα προσωπικά δάνεια χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία σύγκρισης. Οι υπολογιστές προσωπικών δανείων είναι ένας πολύ καλός τρόπος σύγκρισης επιτοκίων και όρων. Επιτρέποντάς σας έτσι να λάβετε την καλύτερη συμφωνία για ένα προσωπικό δάνειο.


Crowdfunding

Το crowdfunding είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συγκεντρώσετε χρήματα για την εκκίνηση σας χωρίς να εγκαταλείψετε οποιοδήποτε μετοχικό κεφάλαιο. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να παρουσιάσετε την επιχείρησή σας σε πιθανούς πελάτες και επενδυτές. Όταν κάνετε crowdfunding, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα βίντεο προώθησης και μια σελίδα καμπάνιας. Αυτά θα πρέπει να περιγράφουν την επιχείρησή σας, το προϊόν ή την υπηρεσία που προσφέρετε και τον στόχο χρηματοδότησής σας. Θα χρειαστεί επίσης να δημιουργήσετε ένα σύστημα ανταμοιβών για υποστηρικτές που επενδύουν στην καμπάνια σας.


Φίλοι και οικογένεια

Η λήψη χρηματοδότησης από τους φίλους και την οικογένειά σας είναι μια επικίνδυνη κίνηση. Ειδικά καθώς πιθανότατα θα εγκαταλείψετε μετοχές στην επιχείρησή σας. Αλλά αν μπορείτε να τους πείσετε να επενδύσουν, είναι συνήθως ο πιο γρήγορος τρόπος για να εξασφαλίσετε κεφάλαια για την εκκίνηση σας. Οι περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις λαμβάνουν αυτό το είδος χρηματοδότησης από τον έμπιστο κύκλο τους. Αλλά, μπορεί επίσης να είναι δύσκολο να υποστηρίξετε γιατί χρειάζεστε τα χρήματα. Είναι πιο εύκολο να λάβετε χρήματα από φίλους και συγγενείς εάν έχετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία έτοιμη για κυκλοφορία.


Venture Capitalists

Όταν μιλάμε για επενδυτές επιχειρηματικών συμμετοχών, μιλάμε για άτομα που επενδύουν χρήματα άλλων σε μια επιχείρηση. Πολλοί επενδυτές θα δώσουν χρήματα σε μια startup που πιστεύουν ότι έχει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας. Αλλά η φύση της επένδυσης είναι επικίνδυνη και συνήθως συνοδεύεται από δεσμούς. Μπορεί να σας ζητηθεί να τηρήσετε ένα χρονοδιάγραμμα για την επιχείρησή σας για να αποδείξετε ότι μπορεί να είναι κερδοφόρα.


Bootstrapping

Το Bootstrapping είναι μια ρεαλιστική στρατηγική χρηματοδότησης όπου οι επιχειρηματίες επενδύουν χρόνο και χρήμα για να δημιουργήσουν τις επιχειρήσεις τους χωρίς δάνεια. Αναφέρεται επίσης ως αυτοχρηματοδότηση ή ανάπτυξη της επιχείρησής σας με εξαιρετικά περιορισμένο προϋπολογισμό. Εάν κάνετε bootstrapping την εκκίνηση σας, θα αφιερώσετε αμέτρητες ώρες για να δημιουργήσετε την επιχείρησή σας. Η έλλειψη χρημάτων θα σας κάνει εξαιρετικά δύσκολο, να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας ή να διατηρήσετε την ανάπτυξή της μακροπρόθεσμα.