Δωρεάν excel και πως


Excel alternative

Το Microsoft Excel είναι μια από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες εφαρμογές στον κόσμο των υπολογιστών, αλλά όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, δεν είναι δωρεάν. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις. Ακόμα καλύτερα, πολλές από αυτές τις εναλλακτικές είναι δωρεάν.


Υπολογιστικό φύλλο Εγγράφων Google

Το πιθανότερο είναι ότι χρησιμοποιείτε ήδη πολλά προϊόντα Google σε καθημερινή βάση (π.χ. Gmail,Google+ κ.λπ.) και επομένως, πιθανότατα έχετε ήδη λογαριασμό Google. Εάν συμβαίνει αυτό, θα έχετεπρόσβαση στην εφαρμογή Υπολογιστικού φύλλου Εγγράφων Google χωρίς καμία επιπλέον προσπάθεια. Ουσιαστικά, το Υπολογιστικό φύλλο των Εγγράφων Google είναι η έκδοση Google μιας εφαρμογής υπολογιστικών φύλλων που μοιάζει με Excel.

Οι μόνες διαφορές είναι ότι είναι διαθέσιμο δωρεάν,χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσετε τίποτα στην επιφάνεια εργασίας σας. Επιπλέον, μπορείτε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε τα Έγγραφα Google όπου κι αν βρίσκεστε, αρκεί να έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο. Αυτό καθιστά την απομακρυσμένη εργασία στα υπολογιστικά φύλλα σας πιο εύκολη από ποτέ, καθώς μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα αρχεία σας δημιουργούν αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας.


OpenOffice

Το OpenOffice είναι μια λύση που χρησιμοποιείται από όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αυτές τις μέρες. Είναι μια ακόμη εξαιρετικά πλούσια σε χαρακτηριστικάκαι εντελώς δωρεάν εναλλακτική λύση στο Microsoft Excel.

Σε αντίθεση με το Υπολογιστικό φύλλο των Εγγράφων Google, το OpenOffice είναι ένα πρόγραμμα με δυνατότητα λήψης και λειτουργεί τοπικά στον προσωπικό σας υπολογιστή (όπως το Excel). Λειτουργεί σε Windows, Mac OSX και Linux, επομένως ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται, το OpenOffice είναι σχεδόν εγγυημένο ότι θα λειτουργεί σωστά.

Όσον αφορά τη λειτουργικότητα, το OpenOffice μοιάζει πολύ με το Microsoft Excel. Έχει γραφήματα, μακροεντολές και τις περισσότερες από τις άλλες δυνατότητες που μπορεί να γνωρίζετε εάν έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν το Microsoft Excel. Ένα από ταπλεονεκτήματα του OpenOffice έναντι του Υπολογιστικού φύλλου των Εγγράφων Google είναι ότι μετά τη λήψη, δεν θα χρειαστείτε πρόσβαση στο Διαδίκτυο για να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το OpenOffice σάς επιτρέπει να ανοίγετε, να επεξεργάζεστε και να δημιουργείτε φύλλα εργασίας του Excel, επομένως είναι πολύ εύκολο να κάνετε τη μετάβαση από το Excel στο OpenOffice, χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία.

Φύλλο Zoho

Αυτή είναι μια άλλη εφαρμογή που βασίζεται σε cloud ,επομένως έχετε υπόψη σας ότι θα χρειαστείτε σύνδεση στο διαδίκτυο για να τη χρησιμοποιήσετε.Η Zoho προσφέρει πολλές εφαρμογές web που βασίζονται σε cloud, πολλές από τις οποίες δεν είναι δωρεάν. Αλλά για καλή μας τύχη, το Zoho Sheet είναι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό στο Zoho και μετά να συνδεθείτε. Σε αυτό το στάδιο, απλώς μεταβείτε στην «Παραγωγικότητα» στο μενού και επιλέξτε την εφαρμογή «Φύλλο» από τη λίστα.Το φύλλο Zoho μοιάζει πολύ με το Microsoft Excel και σας επιτρέπει να εργάζεστε με τοπικά αρχεία στον υπολογιστή σας ή με αρχεία Εγγράφων Google, αν προτιμάτε. Και φυσικά, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε αρχεία από την αρχή στην εφαρμογή Zoho Sheet.