Περπάτημα- είναι άραγε αρκετό;


nordic walking


Το περπάτημα είναι το καλύτερο φάρμακο σύμφωνα με τον Πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη. Είναι όμως εφικτό με τους σύγχρονους ρυθμούς της καθημερινότητας, να βρούμε χρόνο για τα απαραίτητα βήματα που απαιτούνται σε καθημερινή βάση;


Τι θα λέγατε για μια λίγο πιο έντονη άθληση που πέρα από τα πόδια σας θα γυμνάζει όλο το σώμα και θα απαιτεί περισσότερους παλμούς άρα θα επιφέρει μια γρηγορότερη βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης; Το σκανδιναβικό περπάτημα είναι μια νέα τάση στο περπάτημα και μια προπόνηση για όλο το σώμα που είναι ιδανική για ανθρώπους με μέτρια φυσική κατάσταση. Η άσκηση ήταν αρχικά ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα προπόνησης για σκιέρ cross-country, καθώς χρησιμοποιεί ειδικά σχεδιασμένους στύλους πεζοπορίας που βοηθούν στη βελτίωση του περπατήματος.

Αυτά τα poles, όπως λέγονται, χρησιμοποιούνται με τρόπο που αξιοποιεί τη δύναμη του άνω μέρους του σώματος για να σας ωθεί προς τα εμπρός καθώς περπατάτε. Το Nordic Walking μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε τοποθεσία, πόλη ή ύπαιθρο, αλλά συνιστάται να μάθετε την τεχνική από έναν εξειδικευμένο εκπαιδευτή.


Τα οφέλη

Το Nordic Walking δεν καταπονεί τις αρθρώσεις και μπορεί να γίνει από άτομα όλων των επιπέδων και ικανοτήτων φυσικής κατάστασης. Καθώς σας παρέχει μια προπόνηση για ολόκληρο το σώμα, χωρίς καταπόνηση ή πόνο, το Nordic Walking μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για το σώμα σας.


Καίει έως και 46% περισσότερες θερμίδες σε σύγκριση με το περπάτημα

Απελευθερώνει την ένταση στο λαιμό και τους ώμους.

Μπορεί να βελτιώσει τη στάση του σώματος και το βάδισμά σας.

Δυναμώνει τους μυς της πλάτης και της κοιλιάς.


Η άσκηση με αυτόν τον τρόπο μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο πολλών μακροχρόνιων ιατρικών καταστάσεων όπως:

Καρδιοπάθεια

Διαβήτης

Άσθμα

Εγκεφαλικό

και φυσικά να σας βοηθήσει στο να χάσετε βάρος.


Λίγα λόγια για την τεχνική

Τα χέρια και τα πόδια κινούνται εναλλάξ – όταν το δεξί πόδι είναι προς τα εμπρός, το αριστερό χέρι είναι μπροστά και μετά το αντίστροφο.

Κάντε μεγαλύτερα βήματα από το κανονικό.

Τα κοντάρια αιωρούνται προς τα εμπρός με τεντωμένα χέρια

Τα κοντάρια δείχνουν πάντα διαγώνια προς τα πίσω και ακουμπάνε μεταξύ του μπροστινού και του πίσω ποδιού.