Οι καλύτερες online πλατφόρμες εκμάθησης


online learning

Το διαδίκτυο έχει γίνει πλέον ένα σημαντικό εργαλείο για την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων ή γνώσεων σε οποιοδήποτε κλάδο. Επαγγελματίες στην ιστορία, την επιστήμη, τις επιχειρήσεις, το σχεδιασμό και μια ποικιλία βιομηχανιών, δημιουργούν διαδικτυακά μαθήματα μέσω πλατφορμών εκμάθησης για να μοιραστούν τις γνώσεις τους με ένα ευρύ κοινό.

Πολλές από αυτές τις διαδικτυακές πλατφόρμες μάθησης προσφέρουν πιστοποιητικό μετά την ολοκλήρωση ενός μαθήματος. Αυτά τα διαδικτυακά μαθήματα μπορούν είτε να είναι δωρεάν, είτε με χρέωση. Γενικά, τα διαδικτυακά μαθήματα είναι συντομότερα και πιο προσιτά από τα μαθήματα πλήρους φοίτησης στο κολέγιο και καλύπτουν τις θεμελιώδεις και όχι μόνο, δεξιότητες και θέματα σε αυτόν τον τομέα.

Καλώς η κακώς ζούμε σε μια εποχή που εργασιακά στηρίζεται στην δια βίου μάθηση. Ειδικά ορισμένα επαγγέλματα δεν έχουν και άλλη επιλογή εκτός απο την μελλοντική ανεργία. Εάν πάλι αυτό δεν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να μάθετε κάτι που απο παιδιά θέλατε , όπως μουσική, σχέδιο ή τις αρχές ενός διαφορετικού επιστημονικού πεδίου.


Οι 5 καλύτερες πλατφόρμες και τι να περιμένετε απο την κάθε μια απο αυτές:


1. Coursera

Ως ένας από τους κορυφαίους παρόχους μαζικών ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων, η Coursera συνεργάζεται με πανεπιστήμια και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο για να παρέχει ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων σε βάθος. Το Coursera διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς πανεπιστημιακών συνεργατών, μαθημάτων, ειδικοτήτων και προγραμμάτων σπουδών. Το κόστος των μαθημάτων ποικίλει από δωρεάν μέχρι και μηνιαία συνδρομή της τάξης των 40 έως 60 ευρώ.


2. Udemy

Το Udemy είναι από τις πιο δημοφιλείς διαδικτυακές πλατφόρμες μάθησης και προσφέρει μαθήματα σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς που διδάσκονται από ειδικούς εκπαιδευτές. Αυτά τα μαθήματα είναι ένας συνδυασμός δωρεάν και επί πληρωμή περιεχομένου. Τα μαθήματα επί πληρωμή στο Udemy κυμαίνονται από 10 ευρώ έως 500, με συχνές εκπτώσεις και ειδικές προσφορές.


3. LinkedIn Learning

Παλαιότερα δημοφιλές με το όνομα Lynda, το LinkedIn Learning είναι μια από τις κορυφαίες διαδικτυακές πλατφόρμες μάθησης που προσφέρει εκτεταμένα μαθήματα και μια βιβλιοθήκη εκπαιδευτικών που καλύπτει θέματα στις επιχειρήσεις, τη δημιουργικότητα και την τεχνολογία. Αυτά τα μαθήματα κυμαίνονται σε τεχνογνωσία από αρχάριο έως προχωρημένο επίπεδο, απονέμοντας πιστοποιητικά μετά την ολοκλήρωση ενός μαθήματος. Με συνδρομές που ξεκινούν από 20 ευρώ το μήνα, το LinkedIn Learning προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών για νέους χρήστες για να το δοκιμάσουν.


4. edX

Το edX είναι μια από τις πιο εξέχουσες παγκόσμιες μη κερδοσκοπικές πλατφόρμες διαδικτυακής μάθησης, που ιδρύθηκε από το Χάρβαρντ και το MIT. Μέσω της συνεργασίας της με κορυφαία πανεπιστήμια και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, η edX επιδιώκει να άρει τα εμπόδια κόστους, τοποθεσίας και πρόσβασης από την παραδοσιακή εκπαίδευση, παρέχοντας παράλληλα περιεχόμενο υψηλής ποιότητας.Τα περισσότερα από τα μαθήματα του edX είναι δωρεάν, ωστόσο, υπάρχει χρέωση για την απόκτηση επαληθευμένου πιστοποιητικού μετά την ολοκλήρωση ενός μαθήματος.


5. Udacity

Το Udacity είναι μία από τις διαδικτυακές πλατφόρμες μάθησης με έντονο focus στην τεχνολογία, προσφέροντας δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού, επιστήμης δεδομένων και ανάπτυξης ιστοσελίδων. Αυτή η πλατφόρμα προσφέρει διαδικτυακά μαθήματα και διαπιστευτήρια που διδάσκουν στους μαθητές τις δεξιότητες που ζητούνται από τους εργοδότες του κλάδου. Το Udacity παρέχει ένα πρόγραμμα nanodegree για μαθητές που θέλουν να κατακτήσουν ένα σύνολο δεξιοτήτων ή να ξεκινήσουν μια καριέρα στην τεχνολογία.