Ξεκινάτε μια νέα επιχείρηση; Πρώτα πρέπει να κάνετε αυτά τα πράγματα!

Η έναρξη μιας νέας επιχείρησης μπορεί να είναι αποθαρρυντική, αλλά ευτυχώς, μπορείτε να κάνετε πράγματα που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το όνειρο σας.

Ο προγραμματισμός μιας επιχείρησης ξεκινά με τη γνώση της ιδέας σας και τον τρόπο με τον οποίο θα την πραγματοποιήσετε. Μόλις μάθετε την προσφορά της εταιρείας σας και τους πελάτες-στόχους, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να χτίζετε την επωνυμία σας με λογότυπο, όνομα, κλάδο και παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εάν είστε επιχειρηματίας που λατρεύει την ιδέα να ξεκινήσετε κάτι από την αρχή, τότε αυτός ο οδηγός είναι για εσάς!


new business

Δημιουργήστε μια βιώσιμη ιδέα και δοκιμάστε την

Η δημιουργία μιας νέας επιχείρησης είναι ένα τεράστιο εγχείρημα, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είστε το πρώτο άτομο που το έχει κάνει - και υπάρχουν πολλοί πόροι εκεί έξω για να σας βοηθήσουν.

Πριν ξεκινήσετε να χτίζετε την επιχείρησή σας, είναι σημαντικό να αναπτύξετε μια ιδέα. Δεν είναι αρκετά καλό να σκέφτεσαι «θέλω να προσφέρω κάτι» χωρίς να γνωρίζεις τι είναι αυτό. Πρέπει να κάνετε πολλή έρευνα και να μάθετε εάν η ιδέα σας είναι βιώσιμη και να τη δοκιμάσετε πριν επενδύσετε πολύ χρόνο και χρήμα σε αυτήν.


Για να μάθετε αν η ιδέα σας θα λειτουργήσει:

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε ένα πολύ απλό μοντέλο του προϊόντος ή της υπηρεσίας που σκοπεύετε να παρέχετε. Αυτό θα σας δώσει μια ιδέα για το εάν οι άνθρωποι θα ενδιαφέρονται ή όχι για αυτό που προσφέρετε. Εάν η μακέτα φαίνεται επιτυχημένη, προχωρήστε και ξεκινήστε να αναπτύσσετε το επιχειρηματικό σας σχέδιο.

Αν όχι, πάρτε το ως σημάδι ότι ίσως η ιδέα σας χρειάζεται κάποια επανεπεξεργασία.


Αναπτύξτε ένα επιχειρηματικό σχέδιο

Το να είσαι επιχειρηματίας είναι σκληρή δουλειά. Για να μπορέσετε να πάρετε την ιδέα σας και να την κάνετε πραγματικότητα, πρέπει να αναπτύξετε ένα σχέδιο.

Τα επαγγελματικά σχέδια είναι ζωτικής σημασίας γιατί σας βοηθούν να οργανώσετε τις σκέψεις και τις ιδέες σας πριν βουτήξετε με το κεφάλι στο όνειρό σας. Όσο πιο οργανωμένος είστε με το έργο σας, τόσο πιο εύκολο θα είναι να το εκτελέσετε στο επίπεδο του εδάφους.

Πολλά διαφορετικά πράγματα πρέπει να υπεισέλθουν στην ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου για τον εαυτό σας. Ακολουθεί μια επισκόπηση του τι θα χρειαστείτε:


  • Δήλωση αποστολής: Αυτό το έγγραφο καθορίζει γιατί υπάρχει η εταιρεία σας και τι θέλει να επιτύχει ή να προσφέρει στους πελάτες της.

  • Προϊόντα ή υπηρεσίες που προσφέρονται: Αυτή η ενότητα προσδιορίζει τι θέλει να πουλήσει ή να παράγει η εταιρεία σας, καθώς και ποιος θα είναι η κύρια πελατειακή βάση.

  • Οικονομικά δεδομένα: Αυτή η ενότητα βοηθά στον προσδιορισμό του ποσού του κεφαλαίου που απαιτείται, των προβλέψεων ταμειακών ροών, των προβλέψεων καθαρού εισοδήματος, της ταμειακής θέσης κ.λπ.

  • Στρατηγικές μάρκετινγκ: Οι στρατηγικές μάρκετινγκ βοηθούν στον καθορισμό του τρόπου με τον οποίο η εταιρεία σας θα εμπορευτεί τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Θα πρέπει να περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το πού να επικεντρωθούν οι προσπάθειες μάρκετινγκ, η παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.

Ερευνήστε τον κλάδο σας

Πριν ξεκινήσετε να χτίζετε την εταιρεία σας, είναι απαραίτητο να ερευνήσετε τον κλάδο στον οποίο θα εργάζεστε. Η έναρξη μιας επιχείρησης δεν είναι εύκολη, αλλά όταν είστε προετοιμασμένοι με γνώσεις σχετικά με τον κλάδο στον οποίο εισέρχεστε, μπορεί να κάνει τα πάντα να φαίνονται λιγότερο τρομακτικά.

Θα χρειαστεί να γνωρίζετε τον ανταγωνισμό σας, τους διαθέσιμους πόρους για την εταιρεία σας και πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας σε αυτόν τον τομέα εργασίας. Όσο περισσότερες πληροφορίες έχετε για τον κλάδο σας πριν ξεκινήσετε, τόσο το καλύτερο.


Αποκτήστε έναν μέντορα

Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεκινήσετε τη νέα σας επιχείρηση. Αποκτήστε έναν μέντορα που έχει εμπειρία σε αυτό που προσπαθείτε να κάνετε και μάθετε από αυτόν.

Ένας μέντορας σας βοηθά με τις λεπτομέρειες της διαχείρισης μιας εταιρείας και σας δίνει καθοδήγηση σχετικά με το πώς να δημιουργήσετε την επωνυμία σας. Μέντορες μπορεί να είναι κάποιος που γνωρίζετε ή κάποιος που βρήκατε μέσω ενός οργανισμού , ο οποίος θα σας βοηθήσει να απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με την έναρξη μιας νέας επιχείρησης.

Εάν δεν έχετε κανέναν να σας συμβουλεύσει, πολλοί διαδικτυακοί πόροι μπορούν να σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε την επιχειρηματική σας ιδέα.


Καταχωρήστε την επιχείρησή σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καταχωρήσετε την επιχείρησή σας στο κράτος δηλαδή να κάνετε έναρξη της εταιρίας σας.


Κανονίστε τη χρηματοδότηση

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δια μαγείας έχετε όλα τα χρήματα για να ξεκινήσετε όταν ξεκινάτε μια επιχείρηση. Αλλά για τους περισσότερους επιχειρηματίες, αυτό δεν είναι αλήθεια.

Ίσως χρειαστεί να βρείτε διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης για την επιχείρησή σας, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών επιχειρηματικών κεφαλαίων, επενδυτών αγγέλων ή ακόμα και φίλων και μελών της οικογένειας.

Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι για να κερδίσετε χρήματα για την επιχείρησή σας χωρίς να χρειάζεται ποτέ να βασιστείτε σε εξωτερική επένδυση. Ίσως μπορείτε να δανειστείτε χρήματα από τράπεζες ή να υποβάλετε αίτηση για επιχορηγήσεις από οργανισμούς.


Αφού βάλετε τα βασικά στη θέση τους, μπορείτε να προχωρήσετε στη μετατροπή της ιδέας σας σε βιώσιμη επιχείρηση και να ξεκινήσετε το επιχειρηματικό σας ταξίδι.